Mindfulness Training

Mindfulness training

Waarom kiezen voor een Mindfulness training?

Voor een mindfulness training kiezen betekent dat je kiest voor resultaat. Mindfulness is al meer dan 2500 jaar oud en de tijd heeft zijn werking bewezen. Daarnaast heeft mindfulness zichzelf wetenschappelijk bewezen. Klik hier onder om de positieve effecten te kijken.

Wat gebeurd er tijdens een mindfulness training?

We zijn gewend om mee te gaan met de stroom van gedachten en emoties. Deze stroom neemt ons mee naar het verleden en de toekomst. Mindfulness helpt ons om uit deze stroom te stappen. Het zorgt ervoor dat we afstand kunnen nemen. Deze afstand helpt ons om meer in het nu te leven, waardoor we minder gecontroleerd worden door de onze gedachten en emoties. Hierdoor kunnen we meer genieten van het leven.

In een mindfulness training doorloop je een 8 weken programma. Dit programma is zo opgebouwd dat je het maximale haalt uit de training. Tijdens de training ga aan de slag met de praktijk en leer je samen met je trainingsgenoten de fundamenten van mindfulness.

De 8 weken mindfulness training die je doorloopt is investering voor jouw toekomst en je zal hier verschillende lessen aan over houden.

De voordelen van mindfulness training.

Hieronder vind je de bewezen voordelen van mindfulness. Bij elk effect zul je ook de bron vinden.

Verminderde angst en depressie

Angst en depressie verminderen door het regelmatig beoefenen van meditatie. (Williams, & Penman, 2011) Zo vond Hofman in een meta-analyse van 39 studies dat mindfulness een positief effect had tegen angst en depressie. (Hofmann, Sawyer, Witt, & Oh, 2010, p. 171)

Gezond door het leven

Er is bewezen dat meditatie een positief effect heeft op ons lichaam. Zo verlaagt het onze hartslag en bloeddruk. Het helpt bij het controleren van hypertensie en bij het controleren van sommige ziektes. (Bv. diabetes) Meditatie ondersteunt ook het omgaan met fysieke pijn. (Ivtzan, 2015)

Gelukkiger zijn

Elbert vond in zijn meta analyse dat mensen die mindfulness boefenen meer welzijn en positieve emoties ervaren. Het beoefenen versterkt ook emotionele regulatie. (Eberth & Sedlmeier, 2012, p. 179) Het zorgt dat er meer bloedtoevoer stroomt naar de insula. Het verhoogd de dichtheid en het volume van de grijze massa. Dit zorgt dat we beter kunnen focussen op het lichaam en contact kunnen maken met onze emoties. (Wax, 2013)

Betere omgang met stress

In een analyse met 39 studies vonden Elberth en Sedlmeier ze dat mindfulness een sterk effect had op het verminderen van stress. (Eberth & Sedlmeier, 2012, p. 176) Zo wordt geobserveerd dat bij mensen die mediteren gunstige veranderingen in de bloeddruk en stresshormonen worden vastgesteld. (Zimbardo & Johnson, 2013)

Zelfregulatie

Onderzoekers vonden dat mindfulness hielp bij zelfbeheersing. Ze ontdekte dat na een halfuur mediteren dit er meer bloed ging naar een deel van onze hersenen. Namelijk het cortex cingularis anterior, dit deel is cruciaal bij het controleren van impulsen. (Wax, 2013)

Regelmatig mediteren zorgt voor meer grijze materie in onze prefrontale cortex. En in de gebieden die te maken hebben met met ons zelfbewustzijn. Dit zorgt dat we beter worden in zelfbeheersingstaken zoals: concentratie, aandacht, beheersen van impulsen en zelfbewustzijn. (Mcgonigal, 2012)

Versterkte aandacht en concentratie

Mindfulness versterkt de concentratie en aandacht. (Ivtzan, 2015) In een onderzoek met mensen die de acht weken mindfulness training hadden doorlopen vonden ze dat de onderdelen van de voorhoofdskwabben, hippocampus en andere hersendelen die te maken hadden met leren, geheugen en aandacht groter werden. Dit zorgt voor een sterkere aandacht een probleemoplossend vermogen. (Zimbardo & Johnson, 2013)

Williams, M., Williams, M., & Penman, D. (2011). Mindfulness. London, UK: Piatkus.

Hofmann, S. G., Sawyer, A. T., Witt, A. A., & Oh, D. (2010). The effect of mindfulness-based therapy on anxiety and depression: A meta-analytic review. Journal of Consulting and Clinical Psychology78(2), 169–183. https://doi.org/10.1037/a0018555

Ivtzan, I. (2015). Awareness Is Freedom. Alresford, Hants, UK: Changemakers Books.

Eberth, J., & Sedlmeier, P. (2012). The Effects of Mindfulness Meditation: A Meta-Analysis. Mindfulness3(3), 174–189. https://doi.org/10.1007/s12671-012-0101-x

Wax, R. (2013). Tem je geest (1ste editie). Houten, Nederland: Spectrum.

Zimbardo, P., & Johnson, R. (2013). Psychologie, een inleiding (7de editie). AN Amsterdam, Nederland: Pearson Benelux B.V.

Mcgonigal, K. (2012). De kracht van wilskracht (1ste editie). Amsterdam, Nederland: Nieuwezijds.

Gratis intake sessie

Is een mindfulness training iets voor jou? Zit je nog met vragen? Maak gebruik van een gratis intake sessie en krijg antwoorden op al je vragen. In een intake sessie kijken we welke mogelijkheid er is om samen te werken. Neem contact met ons op, door hieronder te klikken.

Wat leer je tijdens een mindfulness training?

Dit zijn alle leerdoelen die je zult leren in theorie en praktijk.

Week 1 - Bewijst zijn van het hier en nu

Hier leggen we de basis voor 8 weken mindfulness training. We maken kennis met zijn en onze adem.

Week 2 - Leer je ervaring kennen

In week twee maken komen we terug naar ons lichaam. We stappen uit het drukke leven en brengen onze aandacht naar het aangename.

Week 3 - Neem ademruimtes

Tijdens week drie kijken we naar yoga als levenshouding en we bouwen ademruimtes in. Daarnaast onderzoeken we de zes patronen van onze geest en leren we dankbaar zijn.

Week 4 - Onderzoek stress

Bij week vier onderzoeken we stress. We leren ademruimtes toepassen in stressvolle situaties. De drie intenties van meditatie en lichaam een ruimte worden onderzocht.

Week 5 - Gedachten en gevoelens

Tijdens week vijf ontdekken we de wereld van het denken en voelen. Er zal worden geëxperimenteerd met meditatie over gedachten en gevoelens.

Week 6 - Bewuste communicatie

In week zes brengen we onze aandacht naar onze communicatie. We zien dat gedachten geen feiten zijn en we experimenteren met de berg en hemel meditatie. Daarnaast onderzoeken we wat een evenwichtige communicatie is.

Week 7 - Voor jezelf zorgdragen

In week zeven dragen we zorg voor onszelf. Er wordt gebruik gemaakt van de meer meditatie. We zorgen dat we onszelf niet voorbijlopen, we leren zorg dragen tijdens moeilijke momenten.

Week 8 - Een heartful leven

In week acht leren we leven vanuit het hart, we kijken hoe we verder kunnen gaan na de acht weken. We onderzoeken wat we zullen implementeren in het dagdagelijks leven. Daarnaast maken we een verassing voor onszelf.

De prijslijst

Mindfulness training – Online

 • Intake gesprek van 30 minuten
  Gratis
  In het intake gesprek kijken we of onze mindfulness training past bij wie jij bent en welke vraag je hebt. Een intake gesprek duurt gemiddeld 15-30 minuten.
 • 8 sessies - Normaal
  €100
  Dit is het normale traject van 8 weken dat online wordt gegeven via zoom.
 • 8 sessies - Student
  €50
  Voltijdse studenten krijgen 50% korting.

Mindfulness training – Op verplaatsing

 • Intake gesprek van 30 minuten
  Gratis
  In het intake gesprek kijken we of onze mindfulness training past bij wie jij bent en welke vraag je hebt. Een intake gesprek duurt gemiddeld 15-30 minuten.
 • 8 sessies - Normaal
  Overeen te komen.
  Dit is het normale traject dat kan gegeven worden op een locatie naar jouw keuze. We doen dit voor minstens 12 deelnemers.
 • 8 sessies - school
  Overeen te komen.
  Voor scholen rekenen we een kleinere kost aan.

Mindfulness training – Op onze locatie

 • Intake gesprek van 30 minuten
  Gratis
  In het intake gesprek kijken we of onze mindfulness training past bij wie jij bent en welke vraag je hebt. Een intake gesprek duurt gemiddeld 15-30 minuten.
 • 8 sessies - Normaal
  €150
  Dit is het normale traject van 8 weken dat online wordt gegeven op onze locatie.
 • 8 sessies - Student
  €75
  Voltijdse studenten krijgen 50% korting.

Mindfulness training – voor bedrijven

 • Intake gesprek van 30 minuten
  Gratis
  In het intake gesprek kijken we of onze mindfulness training past bij wie jij bent en welke vraag je hebt. Een intake gesprek duurt gemiddeld 15-30 minuten.
 • Aangepast traject
  Overeen te komen.
  Bedrijven kunnen een aangepast traject aanvragen. We kunnen het aantal sessies en de tijd afstemmen op de noden van je bedrijf. De mindfulness training kan zowel op onze locatie als die van het bedrijf worden gegeven.

Neem contact

Zit je nog met enkele vragen? Aarzel niet een neem contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen.

Send this to a friend