Mannelijkheid, wat is dat?

Podcast Ep. #1 – Met Hannes

Mannelijkheid, wat is dat?
In deze episode spreek ik met Hannes (filmmaker), over wat mannelijkheid is. We willen in onderzoeken waarom mannen vandaag de dag worstelen met mannelijkheid. We kijken naar de oorzaken en wat de oplossingen kunnen zijn.

Waar we over spreken

Mannen hadden vroeger een duidelijke rol. Ze wisten wie ze moeten zijn en wat ze moesten doen. De laatste honderd jaar zijn die rollen vervaagd. Dit kwam door goede vooruitgang: de kerk verloor zijn grip en vrouwen werden geëmancipeerd. Het enige probleem is: vroeger kregen we voorgeschoteld wie we moesten zijn en wat we moesten doen. Nu is dit veel minder het geval, waardoor we met een leegte overblijven:

“In the west we have been withdrawing from our tradition, religion and even nation centered cultures. (This leads to) falling prey to the desperation of meaninglessness and no improvement at all.” (Jordan Peterson, 2019)

Die leegte zorgt dat veel mannen en vrouwen niet weten we ze moeten zijn. Ze weten niet wat het betekent om een man of vrouw te zijn in de 21ste eeuw. We pleiten niet om terug naar oude waarden te grijpen. We geloven dat in de huidige tijd elke persoon de verantwoordelijkheid heeft om te bepalen wie hij of zij wilt zijn en wat hij of zij wilt doen met het leven. Dit is waar zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling aan de pas komen.

In deze podcast proberen we antwoord te geven op drie vragen:

  • Wie moeten we zijn als man?
  • Hoe ervaren we nut en een doel als man?
  • Hoe trekken we het andere geslacht aan?

Dit is onze visie, iedereen kan hierop een andere visie hebben. Onze hoop is dat we met het delen van onze visie andere mannen kunnen helpen om meer inzicht te krijgen. Inzicht in wie ze willen zijn en wat ze willen doet met hun leven.

Ik vond het een zeer interessante podcast, beluister hem door op de video hierboven te klikken.

Bronnen:
Peterson, J. B. (2019). 12 Rules for Life (1ste editie). New York, Verenigde Staten: Penguin Random House.

Overtuigingen veranderen
ZELFCOMPASSIE EN DE KRACHT VAN HET NU Riccardo Brescian
Succesvol zijn, wat is dat