Succesvol zijn, wat betekent dat?

Met filmmaker Hannes Van Hemelrijck

Succesvol zijn

Succesvol zijn, wat betekent dat? In deze podcast zoeken we een antwoord op deze vraag. Samen met filmmaker Hannes Van Hemelrijck spreken we over succes. Succes kan een drijfveer zijn voor mensen. We willen tot dat punt komen waar we kunnen zeggen “Ik heb het bereikt!”. Positieve psychologie vertelt ons dat succes een belangrijk onderdeel is om gelukkig te zijn. Maar wat is succesvol zijn eigenlijk? In deze podcast beantwoorden we de vraag “Wat is succes?”.

Succes en welzijn

Succesvol zijn is niet zomaar een drijfveer, positieve psychologie toont aan dat prestatie een belangrijk onderdeel is van geluk. Het is de “A” in het “PERMA” model en het staat voor “Accomplishment”. Dit staat voor het werken naar je doelen, het verwerven van meesterschap en bereiken van de opgestelde doelen. Het draagt bij aan ons gevoel welzijn en zorgt dat we kunnen zeggen “Ik heb het bereikt en ik heb het goed gedaan.”. (The SAHMRI Wellbeing and Resilience Centre, z.d.)

Geluk staat dus in verband met succes, maar wat is succes eigenlijk?

Wat betekent succesvol zijn?

Dat is een vraag die Hannes en ik ook stelde. In de podcast sprak Hannes over innerlijk en uiterlijk succes en hoe deze elkaar beïnvloeden. We spreken over het gebruik van talenten en hoe een growth mindset ons succesvol kan maken. Om ons antwoord op de vraag “Wat is succes?” te horen, moet je de podcast beluisteren.

Bronnen:

The SAHMRI Wellbeing and Resilience Centre. (z.d.). The fifth element of the PERMA acronym is accomplishment, also known as achievement, mastery, or competence. https://www.wellbeingandresilience.com/accomplishment. https://www.wellbeingandresilience.com/

Overtuigingen veranderen
ZELFCOMPASSIE EN DE KRACHT VAN HET NU Riccardo Brescian
Succesvol zijn, wat is dat